Belgenhoek 17A, 5985 NJ Grashoek
Tel.: +31 (0)6 513 157 47

info@uitspanning-zonnedauw.nl

Wat is er te beleven in Limburg en handige links:

Toeristen Informatie Limburg
Toeristen Informatie Nederland biedt bezoekers een compleet overzicht van de mogelijkheden van toerisme, evenementen en recreatie in Nederland. Toeristen Informatie Nederland selecteert alleen de beste campings, hotels, bed & breakfast, vakantiehuizen. restaurants en dagjes uit voor uw vakantie in Nederland

Toeristen Informatie Limburg

Fietsen in Limburg
In Limburg zijn prachtige routes te fietsen. En wat is er na een dag fietsen lekkerder dan fijn uitblazen op Uitspanning Zonnedauw bij uw tent of caravan, waar de barbecue al klaar staat. In Uitspanning Zonnedauw vindt u een prachtige uitvalsbasis voor de vele mooie tochten.

fietsregio Limburg

Landelijke Fietsroute 13 (LF13) Schelde-Rheinroute
Uitspanning Zonnedauw ligt aan de LF13. Deze route loopt van het Zeeuwse Vlissingen tot het Limburgse Venlo dwars door de zuidelijke provincies. Uitspanning Zonnedauw is een ideale plaats om onderweg op adem te komen en te genieten van de omgeving.

LF13>>

Knopen lopen Grashoek
Rondom Uitspanning Zonnedauw treft u vele natuurgebieden en wandel- en fietsroutes. Bent u een fan van wandelknooppunten lopen? Hier een link naar diverse wandelroutes rondom Grashoek.

Wandelknooppunt.nl>>

Bezoekerscentrum Leudal
Wilt u wandelen of fietsen door Leudal? Bij het Bezoekerscentrum Leudal kunt u terecht voor diverse routekaarten, tevens is hier informatie te krijgen over natuur en cultuur van het hele Leudalgebied. In het natuurgebied zijn ook enkele “paaltjes” routes uitgezet. Ook hierover kunt u informatie krijgen. Zoekt u een leuk cadeau (diverse natuurboeken, leuke mokken en andere natuursnuisterijen) dan is het winkeltje een leuke plek om iets uit te zoeken. Breng daarnaast een bezoek het Leudalmuseum, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd. Check de website voor een tentoonstellingsoverzicht.

Bezoekerscentrum Leudal>>

Nationaal Park De Groote Peel
Uitspanning Zonnedauw ligt nabij Nationaal Park De Groote Peel. Dit is het hoogveengebied waar men vroeger turf stak. Tegenwoordig is het een prachtig uitgestrekt en vogelrijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Vrij uniek in Nederland, is dat het park niet wordt doorkruist door autowegen. Overal zijn nog de sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers de turf, het “zwarte goud van De Peel”, uitgroeven. Breng ook zeker een bezoek aan het Bezoekerscentrum.

Nationaal Park De Groote Peel >>

Eetcafé De Buizerd
Bij eetcafé De Buizerd in Asten vindt je veel “eigen” producten op de menukaart maar geniet er tijdens een fietstocht door de prachtige omgeving ook van een lekkere kop koffie, of een heerlijk glas bier. José en Roel heten u er van harte welkom

Eetcafé De Buizerd >>

Het struinpad
Wilt u uw wandelschoenen eens uitlaten in een mooie omgeving? Kies dan het struinpad dat u vlakbij de Uitspanning kunt vinden. Op de website van Stichting Veen treft u alle informatie aan.

 Het struinpad >>

Solex in de Peel
Bij Solex in de Peel kunt u diverse arrangementen boeken, zoals een puzzeltocht, boerengolf, happen&Solex tocht. Check hun website.

Solex in de Peel >>

Tuk tuk in de Peel
Bij tuk tuk in de Peel vindt u arrangementen waarbij u als vervoermiddel gebruik maakt van een tuk tuk.

 tuk tuk in de Peel >>

Fietsvierdaagse
4 dagen per jaar recreatief fietsen in de Limburgse – en Brabantse Peel tijdens de fietsvierdaagse.

Fietsvierdaagse >>

Kijk- en wandeltuin Anfra
De kijk- en wandeltuin Anfra, midden in het dorp Grashoek biedt mogelijkheid om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin of om je gewoon eens te verwonderen over de prachtige planten die door de eigenaren Annie en Frans Peeters zorgvuldig zijn uitgezocht.

 kijk- en wandeltuin Anfra >>

Een kano huren & vanaf het water de Peel verkennen
Een kano huren en eens vanaf het water de Peel verkennen? Dat kan.
Hier worden diverse arrangementen aangeboden onder andere in combinatie met Tuk Tuk in de Peel of Forelvijver De Peelvisser in Meijel.

Een kano huren & vanaf het water de Peel verkennen

Vissen in een natuurlijke omgeving
Eigenaren Ton en Sonja Daniels zijn er in geslaagd om vissen in een natuurlijke omgeving mogelijk te maken.
De vier vijvers zijn een uitdaging voor iedereen die van vissen houdt, voor jong en oud en voor ervaren en onervaren vissers. U kunt vissen op forel en/of zalmforel. Daarnaast is er de mogelijkheid om in groepsverband een vijver af te huren.

Vissen in een natuurlijke omgeving >>

VVV
Op de site van de plaatselijke VVV vindt u ongetwijfeld nog meer tips om de Peel verder verkennen.

VVV >>

Festival  van de Historische Motoren en Tractorenvereniging
Eens per jaar vindt in Panningen het Internationaal Historisch Festival  van de Historische Motoren en Tractorenvereniging plaats.
De vaste bezoekers  weten ook dat het evenement veel meer is dan het bekijken van meer dan 2500 oldtimer tractoren, stationaire motoren , machines en gereedschappen. Oude ambachten, trekkertrek, ploegwedstrijden, dorsen, een onderdelenmarkt, netwerken, live muziek en gezelligheid maken het compleet. Bekijk hun website voor de data en gegevens.

Festival  van de Historische Motoren en Tractorenvereniging >>

Dok6, Theater en service bioscoop 
In het hartje van Panningen vindt u Dok6, Theater en service bioscoop. Ook voor een avondje gezellig borrelen kunt u hier terecht.

Dok6, Theater en service bioscoop >>

Roermond
Wilt u even lekker genieten in een gezellige Limburgse stad? Ga dan naar Roermond. In het historische stadscentrum vindt u vele bezienswaardigheden, zoals het stadhuis op de Markt, met het prachtige klokkenspel, en de Sint-Christoffelkathedraal. In Roermond kunt u ook heerlijk winkelen, in het centrum en natuurlijk in de Designer Outlet en het Retailpark.

Roermond >>