Belgenhoek 17A, 5985 NJ Grashoek
Tel.: +31 (0)6 513 157 47

info@uitspanning-zonnedauw.nl

Duurzaam kamperen Limburg

Energieverspilling bestaat niet op Uitspanning Zonnedauw. Het sanitair gebouw “Ons Badhuis” is voorzien van door onszelf gecombineerde en ontwikkelde, duurzame energiesystemen, en is volledig energieneutraal. Afvalwater wordt opgevangen en op het terrein zelf gezuiverd met behulp van een helofytenfilter. Verwarmen, koelen en de productie van warm tapwater gebeurt onder andere door middel van koude- en warmteopslag in de grond. Al deze voorzieningen zijn al in gebruik in Nederland.
Een combinatie hiervan is er echter nog niet. En juist dát is het unieke concept van Uitspanning Zonnedauw.

Hoewel ons badhuis een hoogwaardig duurzaam gebouw is, dat wij als laboratorium gebruiken voor onderzoek naar nieuwe duurzame energiesystemen, merkt u daar als gast niets van. Ons badhuis ademt de sfeer van de jaren 20 maar biedt alle moderne vormen van comfort. De aanwezige toiletten en urinoir worden gespoeld met het water dat wij zelf in het helofytenfilter hebben gezuiverd, maar in de wastafels en voor de aanwezige wasmachine wordt leidingwater gebruikt (dat na gebruik weer wordt afgevoerd naar het helofytenfilter).

Verder kunt u op het terrein uw mobieltje, powerbank of andere kleine apparaten opladen in speciale lockers, die wij uiteraard van onze eigen opgewekte stroom hebben voorzien. Daarnaast zijn een koelkast en een droger beschikbaar voor onze gasten. Ook in het opladen van electrische fietsen wordt voorzien (en uiteraard op eigen stroom).

Vanwege onze eigen waterzuivering is het op ons terrein niet mogelijk uw chemisch toilet te legen.

Op het hele terrein vindt u verder diverse technische installaties. Eigenaar At Koning kan u er alles over vertellen. Maar mocht u nu al meer informatie zoeken, dan verwijzen wij u naar www.ecoranch.nl

Video: Ecoranch bouwt duurzaam waar mogelijk C2C energie themapark